کسب و کاری که از هنر طراحی گرافیک در ارائه خود بهرهمند نباشد، بیشک محکوم به شکست است. حتی شاید بتوان گفت بدون طراحی گرافیک مناسب، هیچ کسب و کاری شکل نمیگیرد. اگر مروری بر برندهای مختلفی که روزانه از خدمات یا محصولات آنها استفاده میکنیم داشته باشیم، درخواهیم یافت که هر یک از آنها در ذهن ما با تصاویر، نمادها، رنگها و علائم منحصر بفردی شکل گرفتهاند.
گرافیک تجاری در واقع با ایجاد مصالح حیاتی برای کسبوکارها و تجارتهای مختلف، باعث دوام و توسعه آنها میشود. این مواد و مصالح را میتوان در قالبهای مختلفی دسته بندی کرد. از طراحی لوگوی شرکتی گرفته تا سربرگها، کارت ویزیت، تبلیغات بصری، استفاده از کارکترهایی که معرف محصول باشند و مواردی از این دست، همه زیرمجموعهای از گرافیک تجاری را شامل میشوند. به نوعی میتوان گفت گرافیک تجاری، هنر تبلیغات و زیرمجموعههای آن، اقوام بسیار نزدیکی هستند که هدف مشترکی را دنبال میکنند.
نقش گرافیک تجاری در رشد کسبوکار
از ابتداییترین شکلهای گرافیک تجاری میتوان به مُهرها و علائم تجاری شرکتها و سازمانها اشاره کرد. دیگر همه میدانیم که تائید اصالت یک مدرک، در مُهری است که از طرف سازمان مربوطه حک شده است. با گسترش ارتباطات تجاری، گرافیک تجاری بعنوان یکی از فعالیتهای هنری فعال در تجارت مطرح شد که رشد کسبوکار و گسترش بازار، تابعی مستقیم از میزان موفقیت گرافیک تجاری میباشد.
دوران بلوغ گرافیک تجاری در اواخر قرن نوزدهم شروع شد. زمانی که گروههایی از هنرمندان حرفهای به عرصه تبلیغات و بستهبندی محصولات گام نهادند. در این دوره، گرافیستها اولین تلاشهای خود را برای پوشاندن لباسها و یونفیرمهایی که خاص محصولات باشد به انجام رساندند. از آن زمان تا کنون، گرافیک تجاری به سرعت رشد کرد و سهم خود را در موفقیت محصولات افزایش داد.
درک اهمیت گرافیک تجاری، کار چندان دشواری نیست. کافیست نیمنگاهی به تجربیات خود در خرید محصولات داشته باشیم. قطعاً برای همه ما پیش آمده است که بستهبندی نامناسب یک محصول، این حس را در ما تداعی کند که محصول از کیفیت چندانی برخوردار نیست.
اگر رنگبندی، طراحی و بستهبندی و تبلیغات نتوانند به خوبی ما را متقاعد کنند، بیشک استفاده از آن محصولات و خدمات نیز آنطور که باید ما را برانگیخته نخواهند کرد. از اینرو توجه به اهمیت این هنر، عامل مهمی در میزان موفقیت کسبوکارها میباشد.